Ny udstilling om teknologi, der bringer mennesker sammen

I sin nye udstilling, som åbner den 11. oktober, inviterer DokkX børn, unge og voksne til at opleve, hvordan moderne teknologi kan fremme fællesskab og kommunikation.

Uanset om vi er raske eller syge, har vi brug for at være del af et fællesskab. Og teknologien giver os mange nye muligheder for at kunne kommunikere på tværs af geografiske, fysiske og mentale barrierer.

Det er altafgørende for vores livskvalitet, at vi kan komme i kontakt med hinanden, og der findes heldigvis en lang række teknologier, apps og redskaber, man kan bruge, hvis man ikke kan tale eller bevæge sig. Et udsnit af disse teknologier præsenterer vi i den nye udstilling”, fortæller Kirsten Rud Bentholm, leder af DokkX.

Mød for eksempel den sociale robot VGo, der giver syge børn mulighed for at deltage i den daglige skole­gang og bevare kontakten til kammeraterne. Prøv at styre en computer med din tunge eller med øjnene. Se hvordan mennesker med ordblindhed kan færdes ubesværet, både på nettet og i den fysiske verden, og meget mere… 

Udstillingen vises i DokkX - som ligger på niveau 2.2. på Dokk1 - fra 11. oktober 2016 - 18. marts 2017.

Du kan opleve udstillingen enten på egen hånd eller sammen med DokkX’ fagfolk, som står klar til at vise rundt, fortælle og demonstrere de mange teknologier.